2014. november 20., csütörtök

Ajándékajánló karácsonyra - 10 CMK tipp

Már csak 10 nap, és elkezdődik az Advent időszaka, amit én kicsi gyermekkorom óta töretlen lelkesedéssel várok minden évben. Az Advent a várakozás, a felkészülés heteit jelenti számunkra. Ha vallásos vagy, hiszel a "karácsonyi mesében", akkor a kis Jézus születését várod. Ha meg nem, akkor arra a pár napra készülsz, amit a családoddal tölthetsz nyugalomban - na jó, először hisztérikus takarítással és főzéssel, utána nyugalomban -, majd halászlé, bejgli és töltött káposzta okozta éberkómás állapotban. Addig azonban el is kell jutni.

Mik azok a neuralgikus pontok, amik megnehezíthetik számunkra a Karácsony előtti pár hetet (bevállalósoknak pár napot)? Nekem - és azt hiszem, nem nagyon nyúlok mellé, ha azt mondom, sokaknak - az ajándékválasztás. (Meg persze a nagybevásárlás, a nagytakarítás és minden naggyal kezdődő tevékenység.... de ezt ez másik történet.)

Tegye fel a kezét az, aki nem kezd el idegeskedni onnantól, hogy Mindenszentek után megjelennek az első karácsonyi díszek és csokimikulások a boltokban! De moströgtönazonnal. És persze a titkát is árulja el. ;-) Az más kérdés, hogy engem rendre sokkol ez a korai rákészülés, de hát hiába, a multik minden évben egyre korábban kezdik ezt a karácsonyosdit. Lassan már húsvét után felcsendül a Száncsengő a polcok között. 

No de most megpróbálunk segíteni azoknak, akik idén valami kötött, horgolt, egyedi és személyre szabott ajándékban gondolkodnak. 

1. Horgolt poháralátétek

Kinek ajánlom? 

Olyannak, aki igényes, szereti a rusztikus, vintage holmikat. (Tehát láttál már a lakásában natúr vagy festett faasztalt, lenvásznat, pléhbögréből mondjuk pöttyöset, repülős szoknyát, sarut, rongyszőnyeget, kovácsoltvas kiegészítőket...stb.) Kicsit romantikus, bohókás, vagy épp szörnyen elegáns, enyhén sznob, amit mellesleg egész jól titkol. ;-)

Adhatod barátnőnek, kollégának, főnöknek, a gyerek tanárnénijének/ óvónénijének. Persze Anyát vagy Mamát is meglepheted vele...bár utóbbinál nagy eséllyel lapul ilyen holmi a valamelyik fiók mélyén.

Kinek nem ajánlom?

Az ultramodern, hightech juppi batároknak, mert ők döbbenten fognak Rád nézni. Ahogy valószínűleg azok is, akik rendre a sarki talponállóban vacsiznak, vagy a mekiből hoznak pár sajtburgert az esti filmhez. Nem akarok ám kategorizálni,egyszerűen csak van, aki nem fog tudni vele mit kezdeni. És az ajándéknál az a fontos, hogy olyat válassz, aminek Te örülnél.. (hacsak nem akarod jövőre visszakapni :D)

Sokfélét készítünk, most épp ezt a kettőt választottam ötletadónak. Persze készíthetünk macifüleset is akár, de ötleteljünk inkább együtt. :)

Ez például egy letisztultabb verzió:



De kaphat más-más szegélyt is, hogy még vidámabb legyen:


Amit ajánlunk:

- 6 darab (a darabszám növelhető, ennek arányában növekszik az ár is) poháralátét az általad választott színben, kifejezetten arra szabva a színvilágot és a formát, akit meg szeretnél ajándékozni vele.Szalaggal átkötve. Költségben kb. 2800 Ft
- 6 darab poháralátét és egy nagyobb alátét a kancsónak. Költségben kb. 3500 Ft
- 1/2/3...  darab edényalátét a tálaláshoz. Költségben kb. 1100 Ft/db 18 centis átmérővel kalkulálva.

2. Sál 

Ez az örök klasszikus. Hiába, vannak dolgok, amiken egyszerűen nem fog az idő múlása. Adhatod barátnak, barátnőnek, szülőknek, nagyszülőknek, tesónak, gyerkőcnek, unokának, a barátnődnek, a pasidnak..igazából teljesen uniszex dolog. Egy a lényeg..olyan válassz, ami az ő stílusa, a neki való színekben, formában és anyagban. Ebben biztosan tudunk segíteni, és csak néhány apró kérdésre kell válaszolnod. 

Lehet csipkés, habosbabos, vidám, állatfigurás, extrán meleg és vastag, éppen csak valami nyakba dobható. Lehet színes, csíkos, egyszerű. Lehet csősál, vagy kámzsa, amit  a fejére húzhat. Lehet körsál, vagy egy olyan okosság, amit egy mozdulattal sapkává lehet alakítani. Körbetekerős vagy sima. Itt igazán komoly mozgástered van, és nagyon egyedi, nagyon személyre szabott ajándékot választhatsz. 

Az ára persze attól függően változik, hogy mit szeretnél... egészen különleges fonalakat is használhatunk, de a jól bevált egyszerűbben között is találunk megfelelőt. Mondjuk, hogy 2000 Ft-tól a csillagos égig. ;-)

3. Karácsonyfadíszek, ajtódíszek


Tipikusan a nagy örömet szerző kis apróság kategóriájába tartozik. Lehet egy cuki kis harang, angyalka, csillagok, csillagfüzérek, Mikulás fej, hóember, rénszarvas, színes gömb, szívecske... ezek kétdimenziósan kikeményítve vagy kitömve. 

Olyan ajándék, amit olyankor adunk, amikor tényleg csak valami aprósággal akarjuk meglepni a másikat, jelképesen, vagy egy nagyobb  vagy épp személytelenebb ajándék kísérőjeként szeretnénk adni valami emberközelibbet. 
Képzeld el, hogy otthon felakasztja a fenyőfára, az ablakra, a szekrény gombjára... és Rád gondol. Hogy milyen kedves Tőled, hogy Te is gondoltál Rá. És persze elő fogja venni minden évben, és minden évben eszébe jut, hogy de édes ez a kis csillag... Apróság, mégis hatásos. ;-)

Kinek ajánlom? 

Kollégáknak, céges karácsonyra, a kedvenc ügyfeleidnek, barátoknak, családtagoknak, vásárlási utalvány mellé, vagy ha megállapodtok, hogy idén semmit nem vesztek egymásnak... a képeslapba rejtve, vagy csak úgy, mert gondoltál Rá is. 

De magadat is meglepheted ám vele. Az is ér. ;-)

Képeket mutathatnék, ha nem adogattam volna oda mindent az eddigi kollekciókból, de a facebookon figyelgessetek, mert oda hamarosan töltünk majd fel néhány ötletet, elkészült darabot. Az ára 400 Ft-tól indul, szettben kedvezőbb (mint minden). 

4. Tárolók

Na hát ebbe a kategóriába sok minden belefér. Ez lehet egy horgolt kosár, ami ovális, kör alakú, szögletes, színes, egyszínű, vintage vagy tarkabarka, kisebb, nagyobb. Lehet egy körbehorgolt üveg, fa vagy konzervdoboz, amiben tarthatsz ceruzát, ecsetet, (horgolótűket :D), száraz virágot, fakanalat...
Készíthetünk tárolót a fürdőszobai kütyük rendezésére, vagy a sminkes dolgaidnak. Készült már tároló zokniknak és gyerekjátékoknak is. 

Itt csak a fantáziád szab határt. 

Kinek ajánlom?

A legtöbb nőnemű lény imádja a dobozokat, kincses ládákat, tárolókat és a hasonló szörnyen hasznos, és nagyon imádatos cuccokat. De nem nyúlhatsz mellé, ha kisgyerekes anyukának vagy kamaszlánykának viszel ilyesmit ajándékba, mert ezekből a pakolható mindenfélékből sosem lehet elég. (Ha léptél már éjszaka legóra vagy műanyag kisbocira, vagy próbáltad rendszerezni a baba cseppjeit, kencéit, akkor tudod, miről beszélek.)

Ez például egy egyszerű és nagyszerű darab, finom kis csipkeszegéllyel. De lehet ám variálni színben, formában, gyöngyökkel, szalagokkal, kicsiknek baglyosat, állatfigurásat.. amit ki tudsz találni. ;-)



5. Könyvjelző

Újabb ajándék, ami belefér a "megbeszéltük, hogy idén semmit nem veszünk" kategóriába. Adhatod önmagában, de vehetsz mellé egy régen vágyott könyvet is. (Én, mint ügyeletes könyvmoly mindenképpen azt a verziót támogatom, hogy válassz mellé könyvet is..jóóó sokat. :D )

Kinek ajánlom?

Barátnőnek, barátnak, tesónak, gyerkőcnek, könyvmolyoknak, leendő könyvmolyoknak.
Tudunk készíteni szépet, elegánsabbat, egyszerűt, bohókásat, cicásat, kígyósat, virágosat, szalagosat, csipkéset...amit szeretnél.

Az ára... 550-1200 Ft között alakul a választásodtól függően.

6. Táska

.....

Na ezzel folytatjuk legközelebb. ;-)












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése