2014. november 28., péntek

Ajándékajánló Karácsonyra Vol. 2. - 10 tipp a CMK-tól

Ott hagytuk abba, hoooogy TÁSKAAA. :) Imádom a táskákat, nálunk ez szerintem családi betegség. Anyával kettőnknek annyi táskánk van, hogy meg tudnánk tölteni vele egy boltot. (Mondjuk ő a cipőivel is. ;-) ) Szóval mutatok még 5 tippet.

6. Táska

A táska szerintem az egyik legtutibb ajándék (a másikról később), ha nőnemű lényekről beszélünk. Szinte keresni kell azokat a csajokat, akik nem esnek kísértésben egy táskás stand láttán. Még akkor is megnézzük őket, ha pontosan tudjuk, hogy csillió darab pihen otthon belőlük. 

Kiknek ajánlom? 

Mindenkinek, aki nőből van, és ezt komolyan mondom..életkortól függetlenül találunk olyan táskát, amit biztosan imádni fog, akinek szánod. És ez az az eset, amikor ér magadat is megajándékozni. Ilyenkor kell a jó irányba pozicionálni a család férfi tagjait. Az viszont tény, hogy ez nem kispályás ajándék. Aki kapja, örökké hálás lesz, de tényleg, mert ez egészen biztosan nem jön szembe az utcán. Viszont árban sem filléres tétel. A mobiltok, kisszütyő 1200 Ft-tól indul, de egy táska (mint ami a képen is van) inkább a 7-10 ezer Ft-os kategória, de az biztos, hogy különös gonddal készített egyedi darab.

Miben gondolkodhatunk?

Kötött, horgolt, bélelt, béleletlen, bambusz vagy fa füllel, tarisznya fazonnal.... lehet kistáska, vagy egészen nagy. 



Lehet a pipereholmidnak, a mobilodnak, az s.o.s. sminkcuccoknak, készülhet fonalból, textilcsíkokból, vászonból, festhetünk rá, írhatunk rá. 



Kérhetsz borítót a kedvenc könyvednek, a laptopodnak, a tabletnek. Vagy egy kis szütyőt a kézimunkás cuccaidnak, a tollaidnak, a szemüvegednek, a papírzsepiknek.


7. Ékszer

Nem véletlenül mondják, hogy a nők a rajonganak az ékszerekért... ez épp akkora szerelem, mint a táskák (és a cipők.. :D) Nézz meg egy kicsi lányt az édesanyja ékszeres dobozával. Imádni fogja. Sajnos vagy nem sajnos, ezt nem nőjük ki. Épp ezért karácsonyra is tökéletes választás az ékszer egy nőnek, és itt (is) bátran mondhatom, hogy kortól függetlenül.

Kinek ajánlom?
Ha idén kihagynád a drága ékszerboltokat, ha nem vagy krőzus, ha valami különlegességre vágysz, ha a választottad szerinted valami egyedibbet érdemel, akkor jó választás horgolt, gyöngyös, drótos ékszereket választani.

Egészen sok verziót el tudok képzelni. Igazából annak a személyiségétől függ, akinek szánod. Ha nőies, finom, bájos, törékeny, romantikus, akkor Neki valami egészen finom, leheletnyi horgolt ékszert tudnék elképzelni, esetleg egy kis szaténszalaggal, selyemzsinórral, vagy festett-behorgolt levegőn száradó gyurmából készült medállal.

Ha a választottadról a vagány, dögös, trendi jelzők jutnak eszedbe, akkor neki inkább egy drótból és gyöngyökből készült extravagáns karkötőt, medált és/vagy fülbevaló lehet jó választás. De szerintem bejönne Neki a most nagyon divatos, zsinórokból és színes karikákból horgolt, szőtt, font nyakbavaló és széles csuklópánt szerű karkötő is.

Mutatom az egyik kedvencemet a mi kínálatunkból:


8. Horgolt kiskedvenc

Nekem régen mindig gondot jelentett, hogy mivel lepjem meg a környezetemben lévő kiskrampuszokat. A villogó, zenélő, csattogó, visító játékokért megölnek a szülők, ezt gyakorlati tapasztalatból mondom. A századik kisautó, plüssmedve nem igazán lesz emlékezetes ajándék. Ha praktikus ember vagy, akkor nyugodtan vásárolj olyasmit, amit a szülők használni tudnak, és megkönnyíted a mindennapjaikat. Ilyen a popsitörlő, a pelenka (ha ismered, mit szeret használni, és a méretet is tudod), a fürdető, de ha biztosra akarsz menni, akkor valamelyik drogériába szóló kuponnal is meglepheted a családot.

De akkor még mindig bajban vagy, nem ám elégedetten hátradőlni, hiszen pont a lényeg, a picúrnak való örömszerzés maradt ki. Egészen kisovis korig tökéletesen jó választás lehet egy kiskedvenc. Mi úgy készítjük, hogy akár egy pár napos babának is oda lehessen adni, ne legyen rajta semmi, amit letéphet, lerághat, leszaggathat, lenyelhet. Hidd el, hogy ezek a kis színes, tarkabarka puhaságok annyira a kicsik szívéhez tudnak nőni, hogy évekig elkísérik őket a mindennapokban. Készítünk egészen nagy méretű "jószágokat" is, de az én kedvenceim a pici mancsokba való markolászni, gyömöszkélni való kis bohóságok - nyuszik, baglyok, cicák vagy Micsodák (Ők tulajdonképpen felismerhetetlen állatféleségek valahonnan, egy messzi, messzi galaxisból). Lehet hozzájuk rongyi is, de mindenféle lógós, rágnivaló izémicsodák is, amik a fogzást kifejezetten megkönnyítik.

Most meg foglak lepni, de felnőttek is rendeltek már kis cukiságokat, mondjuk vizsgakabalának, őrzőnek az autóba, kulcstartóra, irodába. :) Szóval itt a tökéletes ajándék babáknak, kicsinek és nagyoknak.

9. Kendő

OKés... ez az én kedvenc ajándékom, de épp ezért nem is tudom lehagyni a listámról. Azt mondod, hogy a kendő elavult? Tévedéééés.. A kendők most élik reneszánszukat, legyen szó a nagyi régi meleg óriáskendőjéről vagy egy strandkendőről, nyári estén vállra dobható könnyed kis semmiségről, vagy akár ősztől tavaszig sálként hordható univerzális kendőről. Itt persze elfogult vagyok - készíteni és viselni is imádom.

A kendő maga a vegytiszta nőiesség. Szexis, romantikus, titokzatos. De találsz olyat is, ami sportos, vagány, bohókás. Még férfiak is hordnak kendőt, bár ők inkább sálnak, vagy az arcuk elé húzva.

Az anyagválasztás és a forma dönti el, kinek ajánlom. Lehet egy leheletfinom csipkekendő, selyemből, bambuszból, vagy pókháló finomságú gyapjúból egy elegáns, és finom hölgynek, egy öntudatos, csinosan öltöző nőnek.


Készülhet igazán nagy, meleg, puha kendő is a hűvösebb napokra vagy sálnak, vagy csak úgy, mert szép.  :)




10. Mamusz, cipőcske, kiscsizma

Itt a kínálat és a lehetőségek száma végtelen. Nem mondanám, hogy ezek a cipőcskék, mamuszok ideálisak a sárban ugráláshoz, de hát nem is arra tervezzük őket.
Belefér ebbe a kategóriába felnőtt méretben készülő mamusz, de nem ám valami mamis lehangoló tutyi, hanem igazán csajos, cuki cipőcske/csizma, ami még meleg is, így tökéletes ideális pizsamában lustizáshoz, kis esti pluszmunkához, tévézéshez a kanapén. Árban a babaméret olyan 2000 Ft körül valósítható meg, a nagylány méretből a mamusz 2500 Ft-tól indul és a csizmák, típustól függően kb. 4-5000 Ft-nál állnak meg.
Mutatom, mire gondolok (a képen csatolt csizmák nem a mi munkáink, a sokadik megosztás után eredeti forrást nem találtam sajnos):


Ez egy kicsit egyszerűbb, de annál nagyszerűbb:

Vagy nézzünk egy mamusz verziót, a kedvenc balerina fazonomban:


Pöttömöknek:

De készíthetünk csizmából kilógó lábszármelegítőt is, mert az most ismét reneszánszát éli (akkor volt divatban a Flashdance korszak után, amikor én volt még kislányka, bár akkor bakancszokni néven futott). :)


A sort  a végtelenségig lehetne persze folyatni, de azért remélem, sikerült adnom néhány ötletet Nektek. A megvalósítás még simán megoldható, 4 hét van Karácsonyig. 4 hét van Karácsonyig??! Hová tűnt el ez az év? :O :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése