2014. december 13., szombat

Karácsonyi filmajánló CMK módra :)

A minap láttam egy Facebook bejegyzést, miszerint csak két dolog biztos az életben: a Halál és a Reszkessetek betörők Karácsony este. Sírtam a röhögéstől... :)

Ha mégis inkább mást néznél, akkor érdemes tovább olvasnod. 

Nálam a karácsonyi hangulathoz hozzá tartozik, hogy karácsonyi témájú filmeket nézek és bizonyos könyveket újraolvasok, na meg persze a dalok és zenék, de ez megér egy saját bejegyzést, szóval erről majd legközelebb. Valamiért kell ez a rákészülés, mert a boltok giccsparádéja egyszerűen nálam ellenkező hatást ér el - annyira csömöröm lesz tőle, hogy a béka tompora alá kerül a karácsonyozós kedvem. :/ 

Vannak kötelező klasszikusok is (legalábbis nálam), de nagyon szeretném, ha megírnátok, Ti miket néztek, olvastok ilyenkor. :) Tőlem ne várjatok mindenre kiterjedő kritikát, csak tippeket adok.

1. Igazából szerelem

Egyszerűen kihagyhatatlan a karácsonyos összeállításból. Épp annyi a giccsfaktor és a szirup benne, ami még maximálisan elfér, és nem okoz cukorsokkot még nálam sem. Hangulatos, több szálon futó cselekmény, ami itt-ott azért összekapcsolódik. Romantika, vicces helyzetek, elgondolkodtató tartalom, jó zenék és Karácsony a köbön. Nekem nagy kedvenc. A szereplők között megtalálod Colin Firth, Hugh Grant, Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson nevét is. Kellemes, sírós-nevetős, nagyon is vállalható filmecske. :)


2. Egy különös éjszaka

Nem szokványos karácsonyi sztori olyan nevekkel, mint Julie Andrews és James Garner. Van benne tél, hóvihar, magányos, multiproblémás idősödő főszereplők, mondanivaló és persze romantika és dráma, mert az kell. Nekem tetszett. Itt meg tudod nézni.

3. Karácsonyi angyal

Van egy lány és egy titokzatos, idős úr, na meg egy kotnyeles újságíró. A film arról szól, hogyan fonódik össze a történetük. Emberi tragédiák, talpraállások, némi érzelmi útravaló és persze bizalom, romantika, karácsonyi jócselekedetek.. Kedves film. Itt a link hozzá.

4. Karácsonyi kalandok

Kedves kis családi vígjáték. Nincsenek benne nagy drámák, van viszont meglepetés, szerelem, karácsony, vicces helyzetek. A sztori nem túl bonyolult: egy sztárfotós a karácsony esti esküvőjére indul, de persze sehogy nem sikerül eljutnia, egy apa-lánya csapat felveszi, és innentől indulnak a közös kalandok. Nem ígér többet, mint ami. Kifejezetten jó kikapcsolódásnak. Itt megnézheted.

5. A karácsonyi látogató

Igazi Hallmark film.. az egyetem alatt még volt saját kábeltévé csatornájuk, legalábbis mi hozzáfértünk még akkoriban, így az előadások helyett gyakran néztünk mindenféle romantikus filmet vagy drámát. Ez a film is tőlük származik. A sztori szerint a család elvesztette az öbölháborúban a legidősebb fiút, és ez tönkretette nem csak a karácsonyukat, de az egymáshoz való viszonyukat is, elszigetelte egymástól őket a fájdalom és a  veszteség. Aztán jön egy srác és az apa úgy gondolja, talán van még mit megmenteni a szétesett családból. És mindezt persze karácsonykor. Én nemrég láttam, tetszett, nézhető és elgondolkodtató volt. Szerintem mindannyian őrzünk családi fájdalmakat, amik megkeseríthetik a mindennapokat, ha nem tudjuk feldolgozni őket. Szóval nézzétek meg itt.

6. Lebilincselő karácsony

A karácsonyi nagycsaládi szekatúra szívás. Főleg, ha az ember inkább a fekete bárány kategória és számíthat a kritikák özönére... :) Na erről szól ez a film is. Ha épp karácsony este lépett le a bemutatásra szánt pasid, hát rabolj egyet magadnak.. Kifejezetten jópofa, nevetős, kicsit meghatódós, mértékkel nyálas film. Kétszer is megnéztem, szóval teljesen vállalható. Kellemes kikapcsolódás. :) Itt nézheted meg Te is.

7. Télapu 1-2

Tipikus családi film, gyerekekkel is nézhető. Nincs benne dráma, sírás, nyűglődés. Vidám, kedves kis mese - film feldolgozásban. "Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád." írja róla a Port.hu.

8. Sunshine

Na ez az a film, amit nem én szoktam megnézni, hanem az én jó uram. Kicsit sem karácsonyi..valami horrorisztikus sci-fi. Szóval ezt nem én ajánlom, hanem ő, mert ezt mindig megnézi, hogy kikapcsolódjon a szirupból. :D Nem tudom, miről szól, és megmondom őszintén, az ő javaslatára nem is mélyedtem el benne. De kb. arról, hogy a Nap kialvóban van, és összegyűjtik a Föld összes hasadó anyagát és elindítják egy űrhajóval, ami eltűnik. A második is elindul utsó lehetőségként, ami fogja az első vészjeleit, így innen bonyolódnak az események. No.. aki bírja az ilyesmit,és elege van a Jingle Bells-ből, annak ez egy jó alternatíva lesz. ;-) 

9. Pillangó-hatás

Nem sokkolni akarlak, csak ellenőrzöm, figyelsz-e. Bizony..ez sem karácsonyi film, és szintén az előbbi úriember ajánlata. A sztorit tömören képtelenség összefoglalni, de talán legyen elég annyi, hogy minden apró mozzanat hatással van a világ folyására. Ezt taglalja a film soksok stresszes órán keresztül. Nagyon épületes alkotás. Az életünkben felbukkanó kulcsmomentumot minden másra gyakorolt hatásáért rajongók előnyben. ;-))


10. Bónuszlista:

Ha esetleg további címekre van szükséged

Kiskarácsony mindenáron
Grincs
Karácsony
Karácsonyi ének
Karácsonyi fények
Négy karácsony



+1 a kedvenc filmek közül néhány, ami ilyenkor tutira elő szokott kerülni:

Nevem Sam
Forrest Gump
Pitch Perfect
Holiday (Na ez az egyik legtutibb karácsonyi film mindenféle giccs nélkül... <3)
Az élet háza
Jégkorszak
A szív bajnokai
Emlékezz a Titánokra
Vuk
Macskafogó...a lista végtelen, nem folytatom. :) 

Néha nem árt összebújni és megnézni egy jó filmet. A Karácsony erre is tökéletes alkalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése