2015. február 5., csütörtök

Mai dühöngésem tárgya: miért kerül minden babaholmi csillió fabatkába?

Régen piszkál már ez a téma, és szerintem előbb vagy utóbb mindenki kiakad rajta, akinek gyereke van. Sőt..törvényszerűen nem is egyszer. És még az is, aki alapvetően nem a kenyéren spórolja ki a babaholmikat. 

Azt már nem is mondom, hogy egy csomag pelenka 4-5 ezer forint, ami egy hasmenéses időszakban mondjuk 4 nap alatt elfogy. Azt sem mondom, hogy a popsitörlő darabára 8-12 forint. Szóval egy csomag 5-600 Ft. A bébiételek ára 300-600 Ft.. Ebből elfogy egy nap 3 legalább.. ha finnyás a baba, akkor több is. Mondhatod, hogy jobban megéri, ha főzöl.. persze. Ha csak tésztát, répát, kruplit főzöl, húst nem, gyümölcsöt télen csak mértékkel, és ennyi. Arról nem is beszélve, hogy az ember előre főz éjszaka, vagy megpróbál 10 perc alatt összemókolni valamit, amíg a kisbabáját leköti a törés-zúzás. :D



De ugorjunk tovább oda, ahol a mai dühöngésem kezdődött. Az előbb felsoroltakba már lassan bele is törődtem. Időszerű volt venni 1-2 pár cipedlit a morzsababának, mert 16 hónapos és olyan ügyesen menetel a lakásban, mint egy kis birodalmi lépegető, de a tutyikat nem tűri meg a lábán. Amíg a baba csak hempereg, nincs gond. Horgolsz neki egy pár mamuszt, és azzal kihúzza egy darabig, úgyis csak dísznek kell kb. Na de most.. hiába, cipőt kellett venni. Kaptunk a tesóméktól egy zsákkal, de persze semmi nem jó, mert szegény morzsababa megörökölte anya-apa cipólábát. Szóval semmibe ne fér bele, ami egy átlag tappancsra megfelel. Vettünk neki először egy makisat. Az jó volt a lépkedésre idebent, de alkalmatlan minden másra. Ráadásul ez sem volt tökéletes, állandóan felborult benne. (Arról már nem is beszélve, hogy az én kisfiam tökélyre fejlesztette a cipőlevételt..20 másodperc alatt már repülnek is a totyogók :D) 

Szóval most sikerült találni egy szandit, ami tökéletes lesz bentre, és egy kinti magas szárút, ami tartja a bokáját is. Na mennyiért? Darabját egy tízesért.. aha.. 10 ezer kemény csengő magyar forint egy fél tenyérnyi valamiért. :) 

Úgy gondolom, hogy pályát tévesztettem. Babacipőket kellene gyártanom nagy tételben csillió fityingért. :))
 Ehelyett nagyon sok tervem van a tavaszra, készül az új Morzsapocok kollekció a babáknak, és a Rágcsajószágok családja is új szorongatni valókkal bővül.

Úgy döntöttem, hogy ez lesz a feszültséglevezetés legjobb módja, és csodaszép horgolt és kötött babasapkákat, játékokat, ruhácskákat és cipőket fogok hozni Nektek, ami ár-érték arányban sem veri ki a biztosítékot senkinek. Mit szóltok? ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése