2015. november 9., hétfő

4+1 ok, amiért a poncsó a legtutibb őszi ruhadarab






Azon túl, hogy a poncsó az egyik kedvenc őszi-tavasz...vagyis átmeneti darabom, okkal választottam ezen a héten éppen ezt témának. Vajon mi lehet az ok? Ha figyeltél az elmúlt hetekben, akkor már biztosan ott az arcodon a mindentudók mosolya: befejeztem a szeptemberben elkezdett poncsót végrevégre. A folyamatról már láttatok képeket, a végeredményt pedig most hoztam. ;-)




Szóval kezdetnek nézzük azokat az okokat..

1. KÉNYELMES

Nálam ez mindig alapvető indok, mert utálom, ha valamiben feszengeni kell. Ha magadra dobod a poncsódat, nyugodtan lehet benne tömegközlekedni, autót vezetni, sétálni, kirándulni.. garantáltan sehol sem szorít, piszkál, akadályoz. Nem húzódik a válladon, nem nyomja le a ciciket.. ;-) Ha meleged van, kidugod a kezed, ha fázol, beleburkolózol. Hát nem tökéletes? 

2. PRAKTIKUS

 Mert elég csak magadra dobni, össze tudod hajtogatni, ha délutánra már nem kell, ha kell, még a padra is leterítheted a parkban ebédszünetben, nem fog megsértődni. ;-)

3. VARIÁLHATÓ

Viseld csak úgy lazán, vagy fogd össze a derekadon egy övvel, díszítsd menő sállal, kendővel, látványos kitűzővel. A variációknak csak a képzeleted szab határt. :)

4. RÉTEGEZHETŐ

Nem számít, hány ruhadarabot veszel alá.. még egy kiskabát, a blézered, egy-két pulcsi is nyugodtan elfér. Így sosem fázol, és sosem tudsz túlöltözni. 

+1 ELFÉR ALATTA A POCAK 
 Az őszi-kora téli-tavaszi babavárás egyik kihívása, hogy ha már egészen látványosan gömbölyödik a pocakod, ugyan mi a kabátféle, amibe még beleférsz, össze is ér rajtad (nem a férjedé), és emellett még meleg és a pocakot is védi. A poncsó erre is remek megoldás. Nagyon csinos kismama viselet lehet belőle, és nem kell kompromisszumot kötnöd abban, hogy nőcis akarsz lenne, vagy nem akarsz megfagyni.


És akkor íme a Kriszti poncsója... az alapadatokat már ismeritek, a vigyori modell pedig most éppen a tesóm.. ;-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése