2015. december 4., péntek

Ajándék a nagyszülőknek - mosolygaranciával ;-)

Mindig tudod, mivel érdemes meglepni a szüleidet, nagyszüleidet, anyóst, apóst? Akkor kérlek taníts, mert nálunk állandó őrlődés. Már minden ötletet elpuffogtattunk az elmúlt években, babás témakörben is, de most kivételes már december elején megvan a megoldás. 

Mutatom Neked is, mert engem meggyőzött. Költséghatékony, jópofa, és tényleg örök emlék. Mert lássuk be, a szüleinknek többnyire már megvan mindene, nem nagyon vágynak másra, mint a családjukkal lenni, főleg akkor, amikor már az unokák is a karácsonyfa körül randalíroznak. 

Na figyelj:


 Eleje-hátulja. Keress egy kerek, szögletes vagy bármilyen Neked tetsző formát. Keverj gipszet (nagyjából tejföl sűrűségűre), öntsd a formába és vagy készíts bele lyukakat hurkapálcával, ha még fúrható, de nagyjából megkötött már, agy nyomj bele a még folyós gipszbe egy összekötözött spárgát, szalagot, vagy ami tetszik. Innentől csak várd meg, míg teljesen kiszárad. Ha igazán tuti akarsz lenni, akkor a száradó, de még rezgős gipszbe belelépteted a manócskát. Ekkor arra érdemes figyelni, hogy ne ő tappancsoljon bele, hanem Te irányítsd. Nekem tavaly áttaposta a gipszet.. az meg nem annyira esztétikus látvány. :D

Ha kiszáradt és nem tapostatok, akkor jöhet a babatappancs befestése és rányomása a táblára. Írj rá feliratot, dátumot, a hátuljára kis emlékmorzsákat.

És a következő:



Hasonló, mint az előző, de ez vászonra készült. Már szinte minden hobbiboltban kaphatsz feszített vásznat és akrilfestéket. De ugyanígy megfelel egy fehérre vagy Neked tetsző színre lekent farostlemez is. 


Nálunk a fotós bögre, fényképalbum, naptár, láblenyomatos póló már megvolt. Idén szerintem ez következik. Hétvégén neki is ugrunk. Mutassam a végeredményt? ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése