2015. december 25., péntek

Mindenki túlélte a Karácsonyt? :)

Lassan talán Nálad is lezajlik a karácsonyi turné, ahogy egy kedves barátom szokott fogalmazni a rokonjárással kapcsolatban. Nálunk mindenki elindult már haza. Könnyű dolgom van, mi vagyunk a célállomás, és az egész sereglet nálunk bandázik két napig. Most hirtelen üres lett a ház a csipetcsapat nélkül, úgyhogy ma kevéssé leszek szakmai. Nem bánod?



Hogy teltek az ünnepek? Nem rohantál, stresszeltél, ugye? Elvégre megállapodtunk, hogy idén nyugi lesz. Mi még az éjféli misére is eljutottunk tegnap, és hatalmas élmény volt. Olyan igazi katarzisos. Talán hozzájárult ehhez, hogy évek óta nem volt rá alkalom. Azt tudom, hogy ilyenkor azok is elzarándokolnak a templomba, akik egyébként kihagyják év közben, de azért meglepődtem, amikor beléptünk, és fél12kor már állóhely is alig volt. Azt is mondhatnám, hogy teltházas koncertet adott a kisJézus és aranypalástos bandája. Ilyenkor általában mindenki a szokásos - és ilyenkor talán bocsánatos - frázisokat puffogtatja, és nincs ezzel gond, amíg nem megy át túlzott giccsbe. Az állandóság nekem ez a karácsonyi történet, a csodavárás ezzel lesz teljes. Még a tömjénfüst is jól esett, és csak kis mértékben okozott tüsszögős-fulladozós, könnycsorgós nyűglődést. De ez utóbbit rá lehetett fogni a meghatottságra. ;-)

Új pap van a városban, és tudott meglepetést okozni. Főleg talán azért, mert mind meglepődünk, ha aktuális, ma is helytálló gondolatokat kapunk egy ilyen közegben, nem a kenetteljes és ájtatosságos frázisokkal birkózunk. Fő motívum a "szeresd magad, Isten is megszeret" volt... na jó, nem teljesen ebben a kontextusban, de alapvetően ez volt a magja. Hogy szeresd magad, ne hibáztasd, ostorozd, ócsárold, büntesd, sanyargasd, bántsd. Tiszteld és barátkozz önmagaddal. Mert csak akkor leszel helyeden a világban, ha egyensúly és elfogadás van a lelkedben. És nekem ez tetszik. Igen, pont ez és még sok ilyen kellene az embereknek a templomban, az utcán, az iskolában és minden fórumon. Mert csak az ember képes helytállni a világban és a családjában, aki rendben van magával. Csak az ilyen emberből sugárzik az a jólesikvelelenni harmónia, békesség, és finom-otthon-meleg. Volt már hasonlóan pozitív élményed rég elfeledett "intézményekkel", dolgokkal kapcsolatban? Én most eldöntöttem, hogy bár nem gondolom magam vallásosnak, de ebbe a templomba alkalomadtán el fogok jönni év közben is...legalábbis, amíg hasonló gondolatokkal találkozom. ;-)

Mivel lassan mindenki megkapta az ajándékokat, mutathatom is a titkosos fényképeket. Bár elkövettem egy bakit, és néhány last minute ajándék úgy került ki a mancsomból, hogy nem jutott idő/kapacitás a fotózásra. 

És persze várom a visszajelzéseket mindenkitől, akit idén CMK szerzeménnyel leptek meg az Angyalok. Akár Karácsonyra, akár év közben csak úgy. ;-) Mindig nagy öröm nekem, ha használatban is látom a mindenféléket. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése