2016. április 12., kedd

Takaróhegyek...avagy horgoljunk most közösen :)

Mivel imádok takarót horgolni, és mi mást készítene az ember nyáron, mint meleg takarót, így van egy ajánlatom a lelkes kis csapatnak. :)


Amikor először vágtam bele nyáron-tavasszal takaróhorgolásba, még sokszor lehurrogott a baráti kör és persze a család, mert ez amolyan téli móka inkább. De gondolj csak bele logikusan.. mikor akarsz belebújni egy finom, meleg takaróba? Nyáron? Vagy inkább olyankor, amikor tombolnak a mínuszok és jól esik bekuckózni egy bögre forró csokival, teával, borral - kinek mi teszik, és egy jó könyvvel... Ugyehogyugye? És ahhoz, hogy télre boldog takarótulajdonos legyél, bizony nyáron kell nekikezdeni a kötésnek-horgolásnak. 



A mi közös takarónkat most horgolni fogjuk, éspedig két módon, amit mindenki szabadon kiválaszthat. A start jövő hét hétfő, azaz 

május 1.

A takarónk neve: Hangulat-takaró. 
Sokféle verzióban készítik világszerte. Van, aki hőmérséklet takarót horgol az év minden napján, aztán van, aki kockákat, csíkokat, sorokat a hangulata, a napi történések, vagy bármi más alapján. Mi most a hangulatunkat, az érzéseinket vesszük alapul. Hogy ez mit jelent? Már mesélem is...




A lényeg, hogy készítünk egy skálát a hangulatainkról (máris lehet ötletelni a facebookon vagy itt hozzászólásban). A hangulatok mellé társítunk egy színt, és minden nap készítünk egy négyzetet, vagy egy csíkot az alapján, milyen volt aznap a hangulatunk. Szerintem célszerű az előző nappal kezdeni, mert nem mindig a nap vége az, amikor időd van horgolni.  

 A két verzió: 

1. négyzeteket horgolsz, minden nap egyet 





 2. sorokat horgolsz


A cél, hogy mire beköszönt az ősz, legyen mindenkinek meleg takarója. :)
 
Egy átlagos felnőtt takaró 90x180 cm.  Ezért, ha 15x15 cm-es négyzetekben gondolkodunk, akkor pontosan 72 darab kell hozzá, napból viszont 120 lesz, tehát, így akkor sincs gond, ha adott napon nem tudod teljesíteni a penzumot. (A sorokat horgolóknak napi 1,5 centi az "előirányzat", ami azt jelenti, hogy kereken 120 nap alatt készülnek majd el a takaróval.)

Persze jöhetnek a bátrabbak, akik igazán nagy takarót vagy mondjuk egy ágytakarót akarnak készíteni, de belevághatnak azok is, akik egy ilyen átlag méretű takaróra rászánnak egy fél évet. Mindennek megvan az előnye...én első körben a "hogy éreztem magam ezen a nyáron" ötletre szavazok, és ennek megfelelően készítem elő a kis közös mókánkat. 

Miért vágj bele?

  1. mert egyszerre sosem kell túl sokat horgolni
  2. mert igazi tévénézős, napozós, strandolós, nyaralós projekt - nem igényel figyelmet és nem kell egyszerre sok mindent magaddal hurcolni.
  3. mert ez egy igazán különleges és csodás emlék lesz, ami mindig emlékeztet majd a 2016-os nyaradra
  4.  mert a végeredmény csak a tiéd és igazán egyedi lesz
  5. mert kezdők is bátran elkezdhetik

Mit tudok én segíteni?

  • videós és szöveges segítséggel mutatom az alapokat
  • bármikor kérdezhetsz
  • hozom a mintákat (rajzzal, szöveggel, videóval)
  • kiszámolom, mire lesz szükséged a tökéletes végeredményhez
  • végig itt leszek én is és a csapat is, hogy motiváljuk egymást


Remélem, hogy minél többen belevágtok, és részt vesztek velem ebben a jó kis buliban...

...a Horgolótanoda és CMK Kreatív műhely ezzel megnyitotta online kapuit. ;-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése