2016. október 4., kedd

Őszi trendek - mi minden lesz menő idén ;-)

Szerettétek a tavaszi-nyári trendeket összegyűjtő válogatást, így azt hiszem időszerű nekilátni az őszinek is. ;-)

A gondos bocsok már beszerezték a téli cuccokat is, de ha Te is hozzám hasonlóan halogatós vagy, akkor még csak mostanában kezdtél el sokkot kapni azon, hogy NINCS EGY RONGYOD SEM. ÁÁÁÁÁÁÁ.... 

Na jó..remélem, csak én vagyok ilyen lámaláma, és mindenki összeállította a saját őszi szettjeit. Ebben a posztban ezért megpróbálom összegyűjteni, milyen színekkel hódíthatsz, és milyen kötött-horgolt kiegészítőket érdemes összeválogatni a tökéletesség eléréséhez. Mert ugye Te is mindig arra törekszel? (Az a baj, hogy én csak törekszem, de megnyugtat a gondolat, hogy a tökéletesség biztosan uncsi. Azért ha Te tökéletes vagy, írd meg Nekünk feltétlenül, hogy valóban unalmas -e ott fenn a csúcsok csúcsán. ;-) )

Az első, amit mindenképpen szerezz be, az egy-két-három rongymellény. Biztosan van ennek hivatalos neve is, de nekem már csak ez marad. Az ismertetőjele az, hogy van rajta két lyuk a karjaidnak, de egyébként minden irányban lóg rajtad, mintha csak a fotelből felkapott plédet csavartad volna magadra. Megkötni és meghorgolni is végtelenül egyszerű. Valóban egy tetszetős takarómintát érdemes választani (és vastag fonalat, nagy tűt, hogy haladós legyen), aztán már csak arra kell odafigyelni, hogy lyukak feltétlenül legyenek rajta, ahol kibukkanhatnak a mancsaid. Szóval jöjjenek a rongymellények, shrugok és a laza, kicsit sem passzos kardigánok.


Mutatom:


Egy szuper kis shrug...abszolút hülyebiztos mintával, szabásmintával. A végeredmény pedig csúcsjóóó. :)

A képek forrása a Pinterest..

Minél bővebb, rongyosabb-rojtosabb, annál tutibb ...



"Takaróminta" simakötéssel, minden bonyodalom nélkül, egy övvel feldobva... földszínek, farmer, hosszú ujjú póló... kész is a tökéletes őszi mászkálós szett. 






És ami még mindig, töretlenül alapdarab, az természtesen a poncsó és a wrap... Kerestem erre jobb szót, főként magyarosat...mondjuk legyen a vállmelegítő. :) Ez utóbbi megint olyan darab, ahol nagyon kevés kötés és horgolás tudással, a különleges trend és effekt fonalak felhasználásával szuper darabok készülhetnek. Csak szánd végre rá magad, hogy tűt fogsz a kezedbe!!




Bojtos sapi, kötött csónaknyakú pulcsi... hipster divat, de nekem kivételesen bejön. :)
 

Egy végtelenül egyszerű, de nagyon látványos mellény...


Vállmelegítő csupacsavart mintákkal. Idén nálam ez a kedvenc. És ha nem lennék lustamalac, akkor már éppen száradna... de hát ismerünk engem. Sajnos. :D


A másik kedvenc, avagy variációk egy témára...



Poncsó, lazán a nyakba dobott, bordás mintás sál... elegáns és letisztult.



Ha erre azt mondod, hogy Neked nem menne, akkor az egy nagy kamuuu... Kezdő kötők is összehozzák nagy tűvel, vastag fonallal nagyjából egy óra alatt. ;-) Látványos? Hát persze, hogy az..




Legközelebb megnézzük a színeket és a morzsababa kiegészítőket is. Okés? 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése